fredag 14 januari 2011

Mjukt och luftigt



En stickat bebisfilt. Likadan som tjejen fick från sin moster som hon dock mycket noggrant har poängterat att är hennes (samtidig som hon vill låna ut det mesta annat till det kommande syskonet). Så skulle bebis få en likadan filt var det bara att börja sticka!

Garnet är 2 tråds merinoull från Nöstebarn. En ganska klassisk filt som man kan se båda här och var i norska barnvagnar. Garnet är väldigt elastisk, stickas på tjocka stickor (jag använda 5) och det hela blir en mycket lätt, luftig och elastisk filt, en man kan svepa barnet i.

Som variant har jag stickat denne från hörn till hörn. Ökat 1 maska med ett kast innanför 3 kantmasker på varje varv tills jag hade stickat upp ca 90 g garn och sedan minskat på samma sätt tills maskerna var slut. 190 g totalt och ca 1 m åt varje håll.

Jag har liggande lite garn från Design club dk här, Duo. Köpt hos Sommerfuglen med tanke på det här lille plagget. Ser helt identisk ut. Nöstebarns garn produceras jo av Askeladden i Danmark som nu snart ska få webshop också! Då blir det kanske lite enklare att få tag på garnet här i Sverige.

3 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Filten ser verkligen gosig ut!/Åsa

Emilia sa...

Fin - ser luftig och härlig ut!

Lowella sa...

Jättesöt! Ser riktigt gosig o mysig ut.