fredag 30 augusti 2013

Til en fjerdemann

Gode venner i Bergen har fått barn nummer fire! Jeg var strikkesugen til den lille og tenkte at ulljakkene nok begynte bli slitne etter de tre første. 

Little coffe bean er gøy å strikke, morsomt med striper, man vil bare strikke en til! Strikkefastheten på 19/10 gjør den til et ganske raskt prosjekt. 

Nytt garn ble testet. Gästrike 3 tråds, 100 g 200 m, som originalet i oppskriften Cascade. Garnet kommer fra Järbo, da tenker jeg mest på acryl. Men dette var en veldig positiv overraskelse! Helt nydelig! Ganske sikker på at det er svensk ull. All ære til merino fra den andre siden av jordkloden, men vi som har så gode forutsetninger for sau her i Norden, må jo kunne produsere vårt eget strikkegarn! 

Gästrike er ufarget og kommer i 4 tykkelser, 1-4 trådet, og i naturhvitt samt 3 grå nyanser. Bløtt og elastisk med en nydelig duft! 

Nå har jeg kjøpt mer og skal forsøke å farge selv! 

Jakken er i str 3 mnd, mønsterets minste. Er så fornøyd med de to grå nyansene, de to lyseste. Og med røde knapper ble det riktig fint.

 En lue ble det også, Pickles lille luringen mønster. Strikkes i ett stykke fra snor til snor og ble ferdig på en formiddag en sommerdag. 

Storebror og to storesøstre får hver sin lue, stoff fra Ohlssons, Gekkos mønster. 


2 kommentarer:

Emilia sa...

Så fint stickat set och gulliga mössor!

Lowella sa...

Vilket sött set till bebisen! Och roligt för syskonen att även dem få fina presenter :)