måndag 6 februari 2012

Blommor till lillasysterEtt set till lillasyster. Klänning från Ottobre 6/11, storlek 74. Jättefint mönster! Inte alls så tokigt brett som Ottobre lätt kan bli. Gillar verkligen den breda kragenoch långa muddarna. Ursprungligen är klänningen sydd dubbel med foder i ett tyg med lite håll (bambu). Den här er givetvis enkel, Gekkos himla fina blommor. Valde en då att sy dit ett framilonband på insidan av kragen, precis där den viks ned för extra håll. Mudden är från Hilco. Ärmsluten skulle också rynkas, men det var onödigt. Lagom längd och vidd för en tjej som just nu ålar sig framåt. Bråttom upp på benen lär hon nog inte ha!

Tightsen är från samma tidning. Extra grenhöjd för tygblöjor och det blev lagom. Sytt i S&S stretchjersey. Jag gillar det tyget till tights! Rynk i bensluten tycker jag som oftast är svårt att få till. Overlocken brukar "skjuta ut" dom när man syr i hop. Utsidan var inget problem, men i sömmen på insidan ände jag upp med att sy ett extra framilonband efter att ha sytt själva sömmen för att få benen jämna. Men det blev nog bra.

6 kommentarer:

JuMel sa...

Vilken söt tjej du har! Jätte fint kläd set också. Kul med lite annorlunda modell på tunikan.

emmys stickning sa...

Vad fin hon är!! Gillar du modellen? Jag tycker den är jätte fin och funderar på att sy den till min lilla I men har inte kommit så långt ännu...

MinaMirakel sa...

Jag har oxå sytt den modellen på tunikan, den är jättesöt!
Jag sydde den i snurriga sniglar, den blev ju jättesnygg i det blommiga tyget!/Åsa

Gekko sa...

Så fin hun er, og stor! :-) Kjolen og tightsene er også fin såklart :-D Klem!

od Andulky sa...

Superfin på supersöt tjej :-)!

Barbro sa...

Kjempe søtt sett! Liker spesielt godt tunikaen med halsen, de brede ribbene og den flotte fargen :)