tisdag 29 juli 2008

Lilla gånger två

Jag har en underbar liten guddotter i Norge, lille M. Hon är 5 veckor äldre än E och har en mamma som har inspirerat mig till att gilla lilla kläder på E. Har länge försökt hitta en snygg lilla velour, men det är inte lätt! Hilco har ingen, Stoff & Stils er för skarp och i mina lokala tygaffärer finns ingen. 

Då hittade jag denne på Stof og Sy i Danmark, på deras internetförsäljning. Det är en Onion tyg. Onion är ett dansk företag som gör jättefina mönster båda till barn och vuxna. Nu har dom också tyger som är anpassade till modellene. Jag har tidigare köpt en underbar sidensatäng från samma ställe. Också lilla! Har klippt till en klänning, mönster nr 2023, men den ligger fortfarande... Får hoppas den inte blir ett ufo..   

Så i går kom denne velouren med mudd i samma färg. Jag bara måtte sy i hop ett par byxor, ett par till E och ett par till sköne M, storlek 68 och 74. Mönster från Ottobre 5/06, har lagt till mudd i bensluten. Mudden er lösare än den jag är van vid, så jag gick ned två storleker på midjemudden. Tror det blir bra, annars får jag sätta i resår. Tyckte det blev fränt med mudd och velour i samma nyans. 

Min overlock klarar inte av två lag velour och två lag mudd : ( , då går nålarna. I dag gick en, men har nu fått en teknik på att dra fram för hand några stygn över det tjockaste och då gick det mycket bättre. 

Och så kom det ett stoffpaket i dag från Nea Nobelle! En mjuk och skön sweatshirt i samma plommonnyans, lilla kaniner och en turkos campan. Vill bara sy nu, men i morgon er det dags för ett par veckor i norska fjällen. Fram med stickufon! 

2 kommentarer:

prickig design sa...

Du är så flitig! ...och fina grejer blir det med! Hon kommer nog att bli super nöjd med brallorna.

Gekko sa...

Kjempefine! Lilla er forresten lila på svensk (eller tar jeg feil nå?)