söndag 22 november 2009

Till en nyfött

Ett sätt till en nyfött pojke i Norge. Mamman föredrog ljuse, neutrale färger när jag frågade. Själv tycker jag man ser mest av bebisen om inte kläderna tar för mycket uppmärksamhet.

Velour i färgen vanilj från Tygpyssling. Tycker färgen är underbar till en bebis, men det var svårt att hitta mudd som passade. Hade nog tänkt mig lite färg på mudden, men ingen passade. Det fick bli beige mudd från Stoff och Stil. Funderade på om det blev tråkigt, men då plaggen var klara tyckte jag det blev riktigt sobert.

Byxorna är från Ottobra 5/07 storlek 56 med tillägg av mudd nere. Pullover med utgångspunkt i Meedom 56.

7 kommentarer:

Gekko sa...

Så lekkert! Sobert er rett ord!

SiriR sa...

For et søtt lite sett! Syns også fargene ble fine sammen:)

Äppel Päppel sa...

Jättesött set! Har också den vaniljfärgade velouren hemma och den är så fin!

Anonym sa...

Mammaen takker, lillegutt vokser snart inn i de nydelige klærne, da kommer det bilde i posten...

MinaMirakel sa...

Jag håller med om att det blev väldigt tjusigt med den beiga mudden++++++/Åsa

dillogdalla sa...

hei på deg!!!!for en søt reisekompis du har sydd!!!!og lekkert babysett også!Ja jeg er helt enig i alpakka bruken !!!Deilig og mykt,men veldig formelig og blir derfor fort også uformelig!!!

Ett Tu Tre sa...

Goa bebiskläder. Håller med om att för mycket färg och mönster kan få de små att försvinna.

Sen vill jag försöka förtydliga mitt lilla tips med dragkedjesömnaden: Om du ska sy en jacka/hoodie/tröja med knäppning mitt fram så har du ju två framstycken (två halvor)som ska knäppas mot varandra. Lägg nu de båda framstyckena räta mot räta och syr en raksöm med riktigt lång styngdlängd längs med den tänkta och (kanske) på tyget markerade mitt fram linjen. Pressa ner och isär sömmen som blev när du sydde (Jag hade först overlockat knäppningskanten eftersom det lir snyggare när man sedan ska använda plagget.) Placera ut dragkedjan så den ligger mitt för den ihopsydda öppningen och nåla fast den. Byt till blixtlåsfot på den vanliga maskinen, och om du syr i trikå eller velour minska pressarfotstrycket. Sy fast dragkedjan (när jag sydde min egen velourjacka sydde jag från jackans avigsida, undertråden syntes ändå inte så bra på rätsidan, men om man använder sytråd i en avvikande färg eller har ett tyg där sömmen kommer att synas tydligt blir det snyggare att sy från tygets rätsida. Syr man i velour kan det dessutom vara idé att sy längs med luvens rikting (medhårs) då matas tyget bättre. Nu sitter dragkedjan fast och du kan sprätta upp sömmen som du sydde från början. Med den här metoden behöver du inte dela på dragkedjan innan du syr fast den i plagget.
Samma metod går att använda till icke delbara dragkedjor i t.ex. kjolar. Då syr du först ihop sid eller mittbak-sömmen med vanlig stygnlängd, fäster sömmen där dragkedjan ska sluta, ställer om maskinens stygnlängd till det längsta och fortsätter att sy, nåla fast dragkedjan o s v ...Glöm bara inte att du bara ska sprätta upp den glesa sömmen. Hoppas du förstår och kan avsluta den påbörjade hoodien.