söndag 8 november 2009

En julklapp

I år ska julklapparna vara klara i tid. Helst utan stress på slutet med allt som ska göras klart.. Har insett att jag har rätt många jag vill sy något till, båda stora och små så vi får se vad jag hinner med.

Först ut är ett litet sätt till en liten pojke. Byxor i babymanchester från Stoff och Stil. Första gången jag syr i det tyget, mycket trevlig erfarenhet. Tunt och smidigt och lämpar sig bra för babykläder om man vill ha något i vävd tyg. Mönstret är Welinders basmönster storlek 6 mnd (62/68) med mudd i midja och benslut. Jamförte det med Meedoms och det ligger precis mellan form 1 och 2. Jag har sytt flera byxor efter form 2 i vävd tyg och tycker dom har blivit lite väl breda så det här blir nog bra. Mudden är också fran Stoff och Stil.

Tröjan är efter Welinders baströja. Elefantjersey, bomull med lycra, från Stoff och Stil. Känns bra i kvaliteten dock är trycket lite snett så när jag klipper efter tygets riktning blev elefanterna en aning sneda.. Inte så mycket att göra åt nu. Mudd i halsöppning och ärmslut från Hilco och Nea Nobelle.

2 kommentarer:

SiriR sa...

Så fin julegave! Stilig sett.

MinaMirakel sa...

Kanonfint set!
Kommer säkert att bli uppskattad!/Åsa