fredag 30 april 2010

Rutigt i lila

Till dom vinröda tightsen passade det här rutiga bomullstyget från Tygpyssling. Sytt en tunika eller mer en kort klänning från Onion mönstret 20022.

Roligt att experimentera lite med olika tyger och band! Fickan blev godkänt med en gång och fyllt med ballonger. Kanten i halsringningen och på fickorna är rutigt bomull från Stoff & Stil. Spets nere från samma ställe. Band med kakor på fickan och dinosaur i sidan från min lokala tygaffär.

Storlek 98, lite med klänningslängd än tunika, men mycket nöjd. Har köpt mer av det rutiga bomullstyget från Stoff och Stil och vill sy fler!

måndag 26 april 2010

Present i rött och lila



Mitt fadderbarn i Oslo skulle ha fått dom här plaggen i helgen, men den stakars familjen satt askefast i Spanien i en vecka. Dock han vi med en kort visit i går, men då hade jag jo lämnat kläderna hemma..

Blus från Onion 20022, 98 var en mer lagom storlek. Var nyfiken på att prova byxorna. Skrå sidsöm som inte syns särskilt väl på korten. Modell med mycket vidd i benen. Kanske lite väl mycket. Men svårt att värdera når dom öppenbart är allt för stora. Min tjej är nästan en storlek mindre i benen än i överkroppen. Byxorna har linning med resår och påsytt kant nere som jag också la i resår i, så sitter dom bättre åt kring anklarna. Tyget är tunn manchester från S&S.

Blusen är den samma som denne. Roligt med olika tyger och en (för) liten ficka med spets kom också på. Och en liten dinosaur på band som pynt, kom över massor med roliga band i min lokala tygaffär. Där hittade jag också mjuk och följsam bomullssnöre till halsöppningen. Tyger från S&S.

söndag 18 april 2010

Tights i velour


Tights med väck i sidsömmen, sytt efter mönster i Ottobre 1/10. Roligt med lite nya detaljer. Väcken blev lite sneda och inte helt lika, men det syns inte så mycket. Sorlek 92, ganska så långa. Lagom med vidd för velour. Jag klippte 2 cm sömsmån för fastsytt resår i midjan. Det blev för mycket. Knappt 1 cm räcker!

Mörk vinröd velour från Nea Nobelle. Svår att fotografera..


fredag 16 april 2010

En ny favorit!

Jag gillar blusar. Gulligt, även om jag känner en viss ambivalens mot allt som är gulligt på en tjej.. Har sytt flera singoalla från Welinder och tycker inte mönstret är optimalt. För urringat och för mycket tyg att dra i hop i halsen.

Så jag köpte Onions 20022-överdel, klänning och byxa. Mönstret till överdel kan användas till till kort eller långärmat, blus eller klänning. Byxan är lite rolig, har skrå sidsöm som detalj.

Blusen är testat och jag gillar den! En aning smalare än Welinder, men fortsatt bra rörelsesvidd. Den går lite högre upp i halsen och då blir det lite mindre tyg att dra i hop. Bakstycket är högre än framstycket något som också ger bättre passform.

Det bästa med mönstret är att kanalen uppe inte sys ved att vika in kanten mot avigan. Man syr på en lång "kanal", vikt på längden avigt mot avigt och med änderna sydda fast mot avigan. Kanalen läggs räta mot räta längs med blusen kant, öppningarna möts mitt fram på blusen. Vips! Hur enkelt som helst och inga skrå sömsmån som jag aldrig riktigt lyckas med. "Kanalen" är öppen framme och blusen dras i hop med ett band. Tror nog man kan använda samma teknik och sy med resår direkt, men då kan kanalen inte ha öppning fram.

Storlek 92, (mönstret går från 92-128) passar perfekt, och inte särskilt stort i storlekarna. Nästa blir nog 98.

Blommig bomull från Stoff & Stil.


tisdag 13 april 2010

Present!

Kolla vad tjejen fick i posten i går! En underbart fin t-shirt från snälla Gekko. Jag är så förtjust i hennes gulliga får (eller "sau" som det heter her med meg : ) Mycket populär! Den skulle provas med en gång och fick kommentaren "ha på i morgen".

fredag 9 april 2010

Underbar lin


En lintrasa av två små restnystan av Yll o Tylls tjocka lin. Et underbart garn att sticka bänktrasor av. Det går fort! 2 timmar på denne. Drar till sig mycket fukt och torkar snabbt, stor skillnad jämfört med bomull, faktisk. Mosstickning och en kant med fastmasker till slut.

onsdag 7 april 2010

Sätt i plommon


Ett sätt för sommaren, shorts och t-shirt. Båda mönstren från Welinder. Mycket nöjd med t-shirten, klippte till kort kort ärm och la till mudd. Blev precis lagom. Tyget är från en tröja jag köpte på Noa Noa, på tok för liten. Mycket skönt att den nu har blivit till ett nytt plagg!


Klippte till så jag fick den snygga fållen på originaltröjan.


Short i bomull/linnetyg från Stof och Stil. Fickor i sidan, falsk gylf, resår i midjan och dubbel uppbrett nere. Fickorna på Welinders mönster är med i midjan. Då blir det lite tjockt och med min resår blev det för klent. Så det blir till att sprätta.. For övrigt är det mycket poppis med fickor just nu.

måndag 5 april 2010

Hjort i vinrödt

En baströja till. Jag gillar campan hur mycket som helst, men nu får jag inte längre en tröja på bredden.. Från storlek 86 till 92 (Meedom 80 till 86) blev det för brett. Så ärmarna fick ligga på höjden och då blev dom korta. Desto längre muddar, men tycker det blev ganska fint.

Applikation från Ottobre 6/09.

Campan, mudd och interlock från Tygpyssling.

Gillar kombon vinrödt och lila!