tisdag 2 mars 2010

En byxa till


Jag syr för våren och tror det blir bra med lite kraftigare byxor att ha ute. Jag vill ha mycket rörelsesvidd och lite roliga detaljer.

Det är mycket traktorprat här för tiden. Att skotta snö med Pappan i traktorn (med snöblad som inte har varit på sedan 1987!) är mycket populärt. Så ett symärke med traktor blev med hem från Stoff och Stil.

Mönstret är från Ottobre 1/08, storlek 92. Jag har tagit av 1.5 cm i vidden på bakbyxan. Då borde jag också ha flyttat bakfickorna närmre MB sömmen, men det blev ok en då. Dom är vida i benen, men jag gillar det.

Jag har inte sytt med fast linning och dragkedja fram, men enbart fuskgylf och mudd i midjan. La in en bred resår i midjan och stickade fast den i varje sida. Tror det kommer att fungera. La också till mudd i bensluten, men dom fick ingen resår. Tycker det blev snyggt med den mörkblå mudden från Tygpyssling. Tyget annars är en ganska smidig denim från min lokala tygaffär. Efter att jag tog korten stickade jag när sömsmånen på mudden i midjan och bensluten. En liten söm gjorde så mycket!

Jag ritade skrå fickor fram på frihand. Fickor är roligt nu, men lite längre borde dom ha varit.

Byxan har egna knäpartier med insnitt och stickningar.

Bak har byxan besparing och stora fickor. Lite lång med mudden, jag tog inte av något på längden, men då håller den jo ett tag..

6 kommentarer:

Singh sa...

Kanonfina byxor! Gillar när det finns lite detaljer, när de passerat babystadiet.

SiriR sa...

Så kule bukser med fine detaljer:)

OttoPippi sa...

Väldigt proffsiga och snygga!

Le Petit sa...

Snygga och tuffa! Har också haft i tankarna att göra något liknande, nu fick lite jag inspiration av dina dina byxor.

dillogdalla sa...

stilige bukser du har sydd!!!
ang spørsmålet ditt om skråbånd!!ja jeg syns det er lettere å få det fit til og liker at kanten synes og syns den blir litt mer ordentlig liksom!!Bare prøv selv;.)

MinaMirakel sa...

jättefina, ser sköna ut!/ÅP