tisdag 27 oktober 2009

2*2


Nu i helgen har vi besökt en treåring pojke som också fick två nya plagg. Muddbyxor och pullover i velour från Welinders basmönster, 98/104. Turkos velour från Hilco med vinröd mudd, underbar färgkombo tycker jag! Byxan har mudd från Stoff och Stil, velour från Jofotex. Tryck med stämpel och färg från Panduro.

För första gången torde jag prova att sy pullovern med v-ringning och överlappande mudd i spetsen. Tack Gekko för tips! Lite pilligt och lite buckligt blev det, men helt acceptabelt resultat.

I januari kommer det en liten lillebror så för syskonmatchning blev det likadana plagg. Pullover i Meedom 56, byxor i 62 från Ottobre 5/06. Inga tryck då plaggen var lite små för det.

Jag sydde i hop påsar till kläderna, en liten rolig grej. Tryckte namnen på det turkosa tyget och kombinerade det med det grönprickiga och brunmönstrat barntyg från Panduro.

Har länge lätt efter band eller dylikt till tygpåsar. Dom här har fått anoraksnören från Stoff och Stil. Jättebra! Och finns i mängder med färger.

Och presenterna blev uppskattade!

7 kommentarer:

Bustråden sa...

Vad fint det blev!

Fangoria sa...

Småkillarna kommer vara jättefina i sina nya kläder!!!

Thea sa...

Vilka fina kläder! Härliga färger!

MinaMirakel sa...

Jättetjusiga kläder!/Åsa

Cathrine sa...

Kjempe fin bukse og vest! Likte godt posene du har sydd også.
Ønsker deg en fin helg:-)

Ett Tu Tre sa...

Vilka fina plagg! Och vilken trevlig idé med presntpåsarna - det ska jag försöka komma ihåg för framtida behov.

siemens sa...

Gavene falt virkelig i smak, supern er stolt over vesten og buksa, "den har syserine laget til meg" sier han. Du er bare best!