söndag 14 september 2008

BänktrasorNär jag reser, i bil eller på tåget, stickar jag. Och det blir ofta bänktrasor. Jag har upp genom åren säkert stickat ett förtital. Så också denne sommaren. Det här är några av dessa. 

Jag använder oftast bomullsgarnet Petunia från den norska garnproducenten PT. Har dock också provat olika lingarn och blandgarn mellan lin och bomull. Det viktigaste är att garnet tål slitage i form av gnukkande i köket och många tvättar på 60 grader!

Dom här är stickat med växelvis en rätt/en avig och räta varv. Kring kanten virkar jag först fastmasker och sedan kräftmasker (fastmasker under båda maskbågorna från vänster till höger) för att få en fast och stadig kant.  

Dom tål oändligt med slitage, är goda att jobba med i handen och det känns fräscht att ofta kunde ta fram en nytvättat trasa! 

3 kommentarer:

lilla hjärtat sa...

Vad praktiska och frächa. Sen är de ju mycket finare än disktrasan. Virkar tyvärr inte själv.

Gekko sa...

Så fine! Jeg har nemlig to av de hjemme i mitt kjökken! :-) Det er nesten så jeg ikke tör begynne å bruke de, de ligger akkurat nå på kjökkenbordet og skinner:-)

Stort takk for i går forresten! Det var så utrolig hyggelig og jeg storkoste meg virkelig!
Stor klem!

Botilda sa...

Inspirerande! Jag har tänkt, men inte kommit till skott, att sticka sådana själv. Nu har du ju visat hur fint det blev, så nu återstår bara att hitta rätt garn.