söndag 27 juli 2014

En til med ugler og litt garngodis

En pose til har jeg sydd sammen av restene fra ugleposene til mor og meg. Fylte den med en jakke/kjole som har vært hyllevarmer her en stund og søster ble svært glad for bursdagsgaven! 


Og i uken pakket jeg opp dette. Garngodis fra Garnkorgen.se. 

Lillesøster er svært begeistret for gult så hun skal få en gul og grå stripete strikkejakke, jeg tror jeg skal bruke The Brown Stitch mønster på ovenfraogned kofte. Det har tidligere vært gøyal strikk, med striper vokser prosjekter fortere! 

måndag 21 juli 2014

Sommerstrikk

Mere kluter. Fin strikk når man er på tur, lett å ta opp og strikke noen runder. Jeg fyller på lageret! Garnet er som vanlig beste bomullen; Petunia. Den melerte er i Muskat. 

onsdag 16 juli 2014

Plisse!

Tub eller cowl til meg. Strikket av et nøste Abuelita 4 ply fra Pickles på pinner 4 med 170 m rundt. 

Har strikket 5 omganger rett/5 omganger vrang. Har kjøpt en genser fra Mariedal design i samme struktur og det ble fint sammen! 


tisdag 1 juli 2014

Til Nils



Mitt fadderbarn Nils som akkurat har fylt 5 år har fått en ny ullgenser. Strikket i Hobbygarn fra Vikinggarn. Ligner Eskimo, men litt tynnere. Anbefalt strikkefasthet var 14/10, men det ble for tynt syntes jeg. Sjelden jeg synes ull blir for tynt, men jeg gikk opp til 16/10 og det ble bra. Jeg tror jeg brukte pinner 4 og 4.5 eller var det 4.5 og 5?

Oppskriften er fra Dale og Gyldendals strikkeapp beregnet for dobbel lekre. Litt kort og bred syntes jeg så jeg strikket 4 år på bredden og 6 år på lengden. Den ble kanskje litt smal.. 

Men ferdig og overlevert er den!