onsdag 29 september 2010

Till mobilen

Min nya mobil behöver ett hem för skydd i väskan. Jag har stickat en liten sock som har blivit fast och fin efter en 60 graders tvätt i maskinen. Garnet är dubbelt entrådig yllegarn från Färgkraft, köpt på Sätergläntan tror jag. Yll o Tyll har också detta underbara garnet. Några små stjärnor med pärlor är sytt på med knapphålssilke.

söndag 26 september 2010

Stickat tunika

Fler stickade plagg. Tunika i jeansblå Merino super fine från Drops. Ett favvisgarn här på senaste tiden. Mjukt och jag lyckas få rätt stickfasthet. Och det går ganska fort med 22m/10 cm.

Beskrivning från Sandnes, stickat i bomull/ull ursprungligen, häfte heter Duett 0907. Storlek 2 år. Gillar halsringningen. Först några varv med vanlig avmaskning för raglan sedan är den stickat fram och tillbaks med runt ok. Sprund och knapp bak. Snyggt tycker jag.

Det har tagit ett par veckor att på tjejen att vilja prova plagget.. Dock mycket nöjd i dag även om den virkade blomman snabbt åkte av. För stor och otymplig, det såg jag jo. Men jag sydde dit en broschnål på baksidan så det var enkelt. Virkade den i melerad muskat. Första gången jag har lyckas få till en blomma med tre lager!



lördag 25 september 2010

Ett klenodium

Den här docksängen blev köpt till min mormor då hon var liten. Den är över 100 år gammal! Fantastisk roligt att ha något så gammalt som fortfarande kan glädje små och stora. Jag lekte jättemycket med den då jag var liten. Den är i järn och då den nu skulle till en ny generation fick den en ansiktslyftning med blästring och ny målning. Like fin!

Jag har sytt överdrag till den nya madrassen av ett gammalt lakan. Kudden och täcket har fått ny vadd och nytt påslakan och örngott. Jag har sytt med fransk söm som enligt min mamma absolut är best till sänglinnen. Det är en dubbel raksöm. Först syr man avig mot avig, vänder om och klipper när sömsmånen och syr sedan en ny söm räta mot räta och så vänder man ut igen. Rolig liten detalj.

I sängen ligger Ola. Han har varit sambons kompis sedan 40 år tillbaks och även om ögat är sönder har han nu fått en ny kompis. Dom 40 år gamla kläderna var helt ruttna och gick sönder här om dagen så nu är det nog Olas tur att få en ny garderob.

onsdag 22 september 2010

Två till

Flera trosor med fula kantband. Dom här är dock sydda innan jag köpte min rullkniv och matta. Nu ska det snart bli bra : ) Tyger från Stoff och Stil, mönstret också, storlek 3 år är precis lagom till min 2.5 åring. Även om kantbanden är fula på baksidan tycker jag faktisk det är riktigt roligt med ägna sydda trosor!

lördag 18 september 2010

Denna gången!

008+(2)+kopiera.jpg008+(2)+kopiera.jpg


Jag är en tråkmåns när det gäller utmaningar, awarder och sådant i bloggvärden. Men nu! Nu är jag med i

Tokigt å likt höstutmaning.


Till min höstgarderob vill jag sy:


En volangkjol i jeanstyg

En kort klänning i jersey (redan klippt!)

Två baströjor

Et par tights

Kanske en ärmlös klänning i min fina bruna ull från Myllymuksut


Och det blir nog brunt. Allt i hopa.


Och sedan lägger jag till ytterligare en utmaning. Jag och Coverproen SKA bli KOMPISAR.

Nu är jag bara trött på den.


Dagens inköp är en rullkniv och matta så nu har jag värdens rakaste kantband på 4.2 mm spik!

fredag 10 september 2010

Feminin mössa

Mössa som gick till syster. Stickat i Dalegarns bomull/ull, Lerke. Beskrivning från Dale, hefte nr 255. Gillade kanten och det lille mönstret fram. Och att jag for första gången fick till en snygg minskning på toppen!

söndag 5 september 2010

Sötnos klar för vintern

Den här sötnosen är mitt fadderbarn och nu är han utrustat med en varm kofta för vintern. Jag tycker man kommer långt med en yllekofta och ett skalplagg.

Koftan är stickat i Merino super fine från Garnstudio. Gillar garnet! Mjukt och lagom tjockt så man blir klar : ) Koftan är stickat på tvären med förkortade varv. Beskrivning är också från Garnstudio, 0-639. Rolig stickning!

Mössan är stickat fram och tillbaks med en beskrivning från Sandnes. Även med rätt stickfasthet blev det flera storlekar för stor.. Så den får vänta ett år eller två i garderoben




fredag 3 september 2010

Stickat undertröja

Det är ulldags. Riktigt kallt är det här på morgonen nu. Jag har stickat en undertröja med garn och beskrivning från norska Nöstebarn. Garnet är silkeull (65 % merinoull, 35 % silke). Tunt! 100 g ger 600 m garn.

Jag stickade på stickor 2.5 och la upp 128 masker, en storlek större för att få den lite fastare.

Den är godkänt!