lördag 31 juli 2010

Soli

En kompis i min syjunta stickade innan sommaren på en tröja i Garnstudios Muskat soft melerad. Det var så himla snyggt att jag också ville sticka något i det garnet.

Letade runt på nätet efter en klänning/tunika som passade till stickfastheten (20m/10 cm) och hittade Soli från Uma Joy designs.

Rolig och enkelt stickning! Originalen har olika färger på den nedre del av klänningen och övre delen med mosstickning. Kom inte riktig fram när hela var i en färg. Den blev lite lång över axlarna så jag måtte sticka om. Stickar jag den igen ska jag minska några masker mot axlarna för att få dom lite närmre varan.

onsdag 28 juli 2010

Ett gäng till

5 trasor stickade i bomull/lin. Garnet heter Allino och är från danska BC garn, köpt i Sverige hos Anki. Ganska tunt, 125 m/50 gr, så jag stickade med dubbel tråd.

Har provad ett nytt mönster som jag har sätt på flera blogger och nu kommer jag jo inte i håg var jag skrev ut det..

Men det är så här:

Stickor 3.5.
Lägg upp 35 m, sticka 3 riller.
Sticka sedan mönster:
1.p: 2r, 1 a, avsluta med 2 r.
2.p: 2 r *1r, 2 a* ut varvet, avsluta med 2 r
3.p: som 1. p
4.p: r
Jag upprepade mönstret 14 gånger och avslutade sedan med 3 riller.

Mina trasor blev 18 cm breda och 24 cm långa.

lördag 10 juli 2010

Bomullstopp

Det här var rolig stickning! En beskrivning från Onion i ull, men jag har använt PTs Petunia, mitt bänktrasegarn som håller många tvättar.

Nederst är det pärlstickning. Mittpartiet har "pärlränder", i ränderna är vartannat varv rätt och vartannat avigt. Nytt för mig och fin detalj!

Mönsterstickningen på det övre partiet hade fel! Det gick inte i hop, men jag lyckades få det att stämma en då.

Dock blev hela plagget för stort. Jag sticker jo löst och med stickor 3.5 blev storlek 3-4 år till en 4-5.. Men jag hade kommit såpass långt så jag förlängde det hela och jag känner en lång fyråring som jag tror plagget passar på! Så får jag sticka en till med stickor 3 och storlek 2 år..

Turkost

En liten tygpåse blev snabbt ihopsytt i går. Min systerson fyller 9 år nästa vecka och i påsen ligger 3 sjongleringsbållar från Cirkus Cirkör. Tyg och märken är nog från Stoff & Stil.